Verouk


>>> V P I S N I C A

 

                                                             KATEHETI


Dr. Sebastijan Valentan (zupnija.malecnik@rkc.si)
   

Katja Kac Zupanič (katja.kac@gmail.com)

Prihajam iz župnije Hoče pri Mariboru, po izobrazbi sem diplomirana teologinja. Že začasa študija in po njem sem se aktivno udejstvovala v delu na domači župniji (Karitas, žps) ter tam delovala vrsto let kot katehistinja na podružniških šolah. Tekom porodniškega dopusta sem katehetsko delo zaradi skrbi za otroke predala naprej. Skoraj desetletje delujem tudi kot pomočnica v pisarni Katehetsko pastoralne šole v Mariboru.

Trenutno sem v prvi vrsti žena in mama treh otrok in se veselim ponovno biti aktivna katehistinja. Vedno znova me navduši, kako pristen, globok in neokrnjen čut za duhovno imajo otroci, čeprav ga še ne znajo razumsko opredeliti. V tem odkrivanju jih želim spremljati ter jih pomagati voditi v oblikovanju krščanskih vrednot.

Milan Čivre (milan.civre@gmail.com)Prihaja iz župnije Sv. Križ v Mariboru, poročen in oče 3 odraslih otrok, dela kot področni vodja. Dne 29. 9. 2019 je bil posvečen v stalnega diakona, kot stalni diakon deluje na Centru za duhovne poklice. Deluje v Župniji Sv. križ in delno pomaga v Župniji Kamnica in v Župniji Sv. Peter pri Mariboru - Malečnik.

 

 

Foto: splet 

 


  • Slovenska škofovska konferenca sporoča, da se župnijska kateheza (verouk), kljub odprtju šol, do nadaljnega še naprej izvaja na daljavo. Za izvajanje župnijske kateheze (verouk...